Medlemsbrev år 2022

Medlemsbrev 2022-10-09

Hej Medlem!

Här kommer ett höstigt medlemsbrev från Bromma sportdansklubbs styrelse med ordförande Josefin vid tangenterna. Nedan kan du läsa om vad som är på gång i klubben. Vi vill dock börja med att skicka ett stort tack till alla medlemmar som var med på höstfesten den 17 september. Det blev en jättetrevlig kväll med god mat, bra musik och mycket dans!
Kurser

Ikväll är det sista tillfället på våra grund- och fortsättningskurser i Bugg steg 1 och nästa vecka startar steg 2. Det finns platser kvar för framför allt förare och par så om du har tänkt att anmäla dig eller vet någon som borde anmäla sig - gör det så snart som möjligt då vi har följare på kö! Kurserna går söndagar kl 17.30-19 i Danshuset Brommaplan.

Igår hade vi en intensivkurs i slowbugg med Ann-Charlotte Vacker och Torgny Lindbäck i Alvik och det blev en inspirerande dag med mycket dans, skratt och bra musik. Roligt att så många medlemmar deltog!

Nästa intensivkurs blir en stylingkurs med Hasse och Josefin den 26 november i Alvik (tidigare datumet 12 november har blivit framflyttat). Kursen är 3 timmar mellan kl 10-13 inkl paus och vi kommer att jobba med hur man kan smycka olika turer, sin egen dans och arbeta med samdansheten i paret. Kursen kostar 200 kr för medlemmar och går att anmäla sig till via vår hemsida under Kurser.

Lördagsdans 22 oktober
Denna lördag kommer alla deltagare på grund- och fortsättningskursen att bjudas in till lördagsdansen och vi kommer att anpassa tempot den första timmen så att alla hänger med. Till denna lördagsdans önskar vi att så många erfarna dansare och medlemmar som möjligt är på plats och hjälper till. Bjud upp kursdeltagarna, öva på grunderna, testa kanske någon ny tur och bidra till deras dansglädje!

Halloweendans 6 november
Söndagen den 6 november bjuds alla deltagare från grund- och fortsättningskurserna samt medlemmar i BSDK in till en danskväll i Danshuset, Brommaplan. Vi dansar till Spotify och vid detta tillfälle kommer dansen att organiseras som på en kurs, dvs med förare som står i en ring i ett "garage" och att följarna hoppar ett steg framåt efter varje låt. Det bjuds på kaffe och fika i pausen.

Medlemsmöte 19 november
Det tidigare nämnda medlemsmötet är nu satt till innan lördagsdansen lördagen 19 november kl 11.30-13 i Tegelhögen. Ingen anmälan krävs. På mötet kommer förutom styrelsen även musikgruppen att finnas på plats för att informera om deras arbete samt att besvara frågor. Skicka gärna in förslag på punkter ni vill att vi diskuterar vid mötet (via vår infomail). Välkommen!

Musik vid lördagsdanser
Musikgruppen har arbetat fram en instruktion för hur du som medlem har möjlighet att välja musik till lördagsdanserna. Det kommer att gå att både önska enstaka låtar eller en hel spellista till en specifik lördag. Inom kort kommer instruktionen att läggas upp på hemsidan - håll utkik!

Föreningsrabatter

Föreningen har förhandlat fram nya rabatter till sina medlemmar! Alla medlemmar i BSDK får 10% rabatt på produkter beställda via dansskor.se och Dansbutiken. Ett separat mail skickas ut med rabattkoderna. 

Till sist vill jag informera om att vi såklart inte har glömt den årliga julavslutningen. Datum för denna är på gång och vi skickar ut information så fort vi vet mer!

Vi ses väl på lördagsdansen den 22a? :) /Josefin genom styrelsen 

MEDLEMSBREV 2022-08-19

Hej Medlem!

Hoppas att du har haft en fin sommar! Här kommer lite information om vad som är på gång i Bromma.
Prova-på-dag 27 augusti i Danshuset Brommaplan

Inför kursstart den 28 augusti kommer Bromma att ha en gratis prova-på-dag i Danshuset Brommaplan lördagen 27 augusti kl 13.30-15.00. Det blir en grundkurs bugg med Eric 13.30-14.00 och en fortsättning bugg med Jocke och Josefin 14.00-14.30.

I samband med prova-på-dagen kommer vi även att ha en socialdans (lördagsdans) kl 13-15 och vi hoppas att så många av er medlemmar har möjlighet att komma för att visa upp klubben. Ni får samtidigt chans att spana in våra nya kurslokaler! Kaffe och fika bjuds på som vanligt. Välkomna!

För er som vill sprida information om prova-på-dagen finns ett event upplagt på facebook som ni gärna får dela till vänner och bekanta. Klicka här för att komma till evenemanget.

 Lördagsdansen
Efter samtal med motionsgruppen och utifrån de förslag som stadsdelsförvaltningen har lämnat oss om tider i Tegelhögen så vet vi nu hur lördagsdansen kommer att se ut i höst. Tiden blir densamma som tidigare, kl 13-15, men dansen kommer att vara varannan vecka, jämna veckor, med start den 10 september. Ojämna veckor kommer det att vara ungdomsverksamhet på en del av vår danstid och därför kan vi inte vara där varje vecka tyvärr. Styrelsen kommer att fortsatt föra diskussion med stadsdelen om tillgång till lokalen.  

Höstfest
Några anmälningar har redan kommit in till höstfesten den 17 september men vi hoppas såklart att vi blir många fler! Det blir mat från Bromma Deli och dans till Rogge Roll Duo på utedansbanan i koloniområdet Iris. Anmäl dig via hemsidan. Välkommen till en rolig kväll!

Terminskurser
Anmälningar till höstens kurser har börjat komma in men det finns gott om platser kvar och framför allt för förare. Glöm inte att anmäla dig samt tipsa vänner och bekanta om våra kurser!

Intresseanmälan Socialbuggskurs & Foxen utanför boxen
Två kurser ligger uppe för intresseanmälan på hemsidan, Socialbuggskurs samt Foxen utanför boxen, med Ove och Kristina. Glöm inte att anmäla intresse för dessa senast nu på söndag 21 augusti för att kurserna ska kunna bli av! 

Är du en blivande kursledare i BSDK?
Skulle du vilja ta steget och börja leda kurser i BSDK? Hör då av dig till styrelsen så kan vi titta på vilka möjligheter som finns! 

Har du frågor eller andra funderingar så går det alltid bra att maila styrelsen via vår infomail så svarar vi så fort vi kan. Vi kommer även att vara på plats på Prova-på-dagen 27 augusti och hoppas att vi ses då!

 Trevlig helg! /Josefin och styrelsen

MEDLEMSBREV 2022-07-02

Hej Medlem!

Sommaren har kommit till Stockholm med besked och utedanserna är i full gång. Planeringen för höstterminen börjar ta form och nu ligger terminskurserna upplagda på hemsidan för anmälan. Sprid gärna till vänner och bekanta!

Det allra viktigaste just nu dock är att du bokar in eftermiddag/kväll lördagen den 17e september för Brommas Höstfest.

Höstfest 17e september
Vad händer då? Jo, en försenad vårfest med mat, liveband och dans på utedansbanan i koloniområdet Iris vid Brommaplan för alla medlemmar. Mer information och anmälan kommer i början på augusti men se till att boka in datumet redan nu!

Terminskurser i Bugg
Det kommer att bli två terminskurser i bugg, en grundkurs med Eric och en fortsättningskurs med Josefin och Joakim. Dessa kurser kommer som tidigare att gå söndagskvällar men nytt för i höst är att vi kommer att hålla terminskurserna i Danshuset vid Brommaplan.

Danshuset i Brommaplan har fina danslokaler med trägolv och speglar och ligger i samma hus som SATS. Ingången är på baksidan vid parkeringshuset. I Danshuset kommer vi att kunna hålla kurser samtidigt då det finns flera danssalar att hyra.

Egenträning Bugg
I Danshuset kommer vi även att erbjuda en egenträning i bugg för medlemmar direkt efter terminskurserna på söndagarna. Egenträningen kommer inte att vara lärarledd och är till för de par som önskar träna bugg på egen hand. Tempot kommer att vara blandat men åt det snabbare hållet.

Utöver terminskurserna planerar vi även att ha en eller flera helgkurser - vi återkommer om dessa när vi vet mer!

Slutligen vill vi tacka alla som var med och fikade och dansade till Shine på Gröna Lund den 15 juni. Vädret började bra och kaffet fick vi i oss till slut. En härlig danskväll blev det, det gör vi om snart igen!

Vi önskar dig en fin danssommar! /Styrelsen

Medlemsbrev 22-05-12

Hej Medlem!

Snart nalkas äntligen sommaren och här kommer lite uppdateringar från Bromma SDK!

Sista lördagsdansen för våren 14 maj 
Nu på lördag den 14 maj blir sista lördagsdansen på Tegelhögen inför sommaren. Detta datum har vi bjudit in deltagarna från grundkursen och första timmen kommer musikstil och tempo att anpassas för att de ska ha möjlighet att dansa socialt med oss. Vi hoppas att så många medlemmar som möjligt tar chansen att komma och dansa med deltagarna, skapa dansglädje samt ge en positiv bild av föreningen och hur det är att vara ute och dansa i ett socialt sammanhang. Vi bjuder på extra gott fika! 

Danskväll på Gröna Lund 15 juni
Onsdagen den 15 juni kl 18 spelar Shine på Gröna Lund och för de som är intresserade av att gå och dansa tillsammans med andra klubbmedlemmar är detta ett sånt tillfälle. Vi samlas vid Galärparken i närheten av Gröna Lund och Liljevalchs kl 17.30 där det bjuds på ”fika i det gröna”. Det går såklart att ansluta senare under kvällen direkt till dansen. För intresseanmälan, frågor eller mer information så hör av er till info-mailen, Eric Lind eller Ulrica Nilsson som kommer vara på plats och ta emot under kvällen.

Ett inträdeskort på Gröna Lund kostar 395 kronor och då ingår dans hela sommaren (ca 20-30 tillfällen) samt samtliga konserter som Gröna Lund arrangerar under sommaren (ca 50 stycken), kortet behöver köpas online se länk: https://www.gronalund.com/gronan-live-kortet-digital

Varmt välkomna!

Hälsningar Styrelsen

MEDLEMSBREV 22-04-08

Hej Medlem!

Snart närmar sig påsken och här kommer lite information vad som händer i klubben.

Nu på lördag (9/4) är det en liten speciell lördagsdans då kursdeltagarna från grundkursen i bugg är inbjudna. Detta gör att första delen av dansen kommer det att vara lite lungnare musik så att alla har chansen att dansa. Det vore roligt att så många som möjligt kunde komma och få våra grundkursare att känna sig välkomna!

Lördagen den 16 april är det ingen lördagsdans pga av påsken men vi kör igen den 23:e igen! Nu på söndag den 10/4 är det ingen prova på kurs för medlemmar i Trappan då den tyävrr är inställd.

Snart är det dags för en ny kursomgång och den 24 april startar Grundkurs i bugg del 2. För den kursen behöver man lite förkunskaper för att kunna anmäla sig, bla måste man kunna tryck och drag, högersnurr och vänstersnurr. Berätta gärna för era bekanta som kan vara intresserade av att lära sig bugga eller vill uppdatera sina tidigare kunskaper.

Samma datum (24/4) startar också vår Socialkurs i bugg. Det är en kurs för mer vana dansare med fokus på improvisation och mycket dans och kursen är öppen för anmälan!

Vi önskar alla en glad påsk och hoppas att ni får en trevlig helg!

Med vänliga hälsningar

Styrelsen Bromma sportdansklubb