Kurser

Nedan listas våra aktuella (eller planerade) termins- och intensivkurser. Anmäl dig nedan!

Terminskurser
På våra terminskurser tränar vi en gång i veckan under vår- eller hösttermin. Varje tillfälle är 1-2 timmar.

Bugg grundkurs

Bugg grundkurs är en kurs för dig som vill lära dig grunderna i bugg, eller för dig som vill friska upp dina gamla kunskaper. Vi går genom grundsteg, förningsteknik (tryck och drag) samt grundläggande figurer. Bugg grundkurs är uppdelad i två steg med sju kurstillfällen vardera. Inga förkunskaper är nödvändiga på denna nivå.

Bugg fortsättningskurs

Bugg fortsättningskurs är för dig som har gått minst Bugg grundkurs tidigare (eller har motsvarande kunskaper) och som nu vill utveckla din dans. Vi vidareutvecklar grunderna och går igenom fler figurer samt lägger till nya saker så som styling, musikanpassning och stegvariationer. Bugg fortsättningskurs är uppdelad i två steg med sju kurstillfällen vardera. På denna nivå behöver du vara medlem i föreningen.

Bugg egenträning

Bugg egenträning är för par som själva vill träna och utveckla sin dans (d.v.s. utan lärare). Tempot på musiken som spelas på Bugg egenträning är något högre (135-170 bpm). På denna nivå behöver du vara medlem i föreningen.

Intensivkurser
På en intensivkurs får du möjlighet att träna vid ett längre sammanhållet tillfälle, ofta en lördag och/eller söndag. 

Slowbugg för socialgolvet

Slowbugg för socialgolvet är en kurs för dig som vill lära dig att dansa bugg till de lugna låtarna på socialgolvet. Då slowbugg inte bara är en ”långsam bugg” tränar vi här på tekniken för att få till en ”flow- och slowkänsla”. Kursen kräver att du gått minst en Bugg grundkurs (eller motsvarande).  

Bugg - Utveckla din personliga dansstil

Bugg - Utveckla din personliga dansstil är kursen för dig som har goda kunskaper i bugg och som vill lägga till lite personlig ”touch” på din dans, testa nya möjligheter och bli mer samdansad med den du dansar med.

Anmälningsinformation
Det är viktigt att du fyller i alla uppgifter i samband med anmälan annars kan vi inte skicka ut antagningsbesked till dig. Det är också viktigt att du fyller i alla uppgifterna på din danspartner om du gör en paranmälan annars matchas förare/följare från kölistan.

Anmälningsvillkor
Anmälan till kurserna är bindande när du fått ditt antagningsmejl. Avanmälan skall göras senast 5 arbetsdagar innan kursstart annars ses anmälan som bindande och du debiteras full kursavgift. Avanmälan skall skickas skriftligt via mail till info@brommasportdansklubb.se och vara bekräftad av BSDK för att vara giltig. Om du avbryter kursen eller inte kommer till kursstart är du skyldig att erlägga full kursavgift. Om du p.g.a. av sjukdom inte kan starta din kurs eller tvingas avbryta den, så skall läkarintyg uppvisas för att någon form av återbetalning ska ske. Övrig frånvaro berättigar inte till någon form av återbetalning. 

Ställer BSDK in någon kurs p.g.a. för få deltagare eller dylikt så återbetalas kursavgiften till deltagarna. Kursadministratören skickar ut info om detta. Man kan välja att använda de inbetalda pengarna som tillgodo för en annan kurs. Detta måste meddelas till kursadministrationen skriftligt via mail. Inbetald medlemsavgift återbetalas ej.