Hej Medlem! (MEDLEMSBREV 2024-03-25)

Förra lördagen var det årsmöte i klubben och med förnyat förtroende som klubbens ordförande ett år till tackar jag för året som varit och ser fram emot det nya mer er.

Till er jag ännu inte har hunnit träffa heter jag Josefin, är 37 år och har varit medlem i Bromma sportdansklubb i 10 år. Många känner kanske igen mig som kursledare från terminskurser, gratis prova-på eller stylingkursen och jag får väl säga att min specialitet är just stylingar av olika slag. Förutom bugg har jag under åren provat på flera andra pardanser som t.ex. salsa, lindy hop, folkdans och tango. Spelas det musik är det svårt att stå still! Men nog berättat om mig. Läs nedan om vad som är på gång i klubben, än är det mycket kvar innan vi tar sommarledigt.
 

Årsmöte

För dig som inte hade möjlighet att närvara på lördagens årsmöte hittar du alla handlingar via denna länk: 
Borttagen länk

Inom kort hittar ni bild på alla i styrelsen på vår hemsida under Om klubben > Styrelsen.

Vi tackar och välkomnar!

Ett stort tack till avgående ledamot Joakim som efter tre år nu lämnar över stafettpinnen till våra nyvalda ledamöter Susanne och Susanna. Som tur är har vi inte släppt Joakim helt då han går in som valberedning. Varmt välkomna Susanne och Susanna till Brommas styrelse!


Kurser

Tre kurser ligger nu uppe för anmälan på hemsidan under Kurser - Dubbelbugg, Följarstyling och Gratis tur-kurs. Läs mer nedan.

Dubbelbugg 

Dubbelbuggskursen är ett tillfälle för dig som dansar på fortsättningsnivå i Dubbelbugg där ledarna kommer att gå igenom turen ”Gungan” samt en överraskningstur. Kursledare är Rikard Gottlieb med partners. Kursen går lördagen den 13 april kl 10.30-13 i Tegelhögen i Vällingby, innan lördagsdansen.

Följarstyling

Under fyra onsdagar i april kör vi en följarstyling-kurs kl 19.35-20.35 i Danshuset, Brommaplan med fokus på styling i högersnurrar. Du behöver vara dansare på fortsättningsnivå i bugg för att gå denna kurs. Kursledare är Josefin.

Gratis tur-kurs

Den 27 april kl 12-13 (ändrat datum från tidigare medlemsbrev) blir det en gratis tur-kurs innan vårterminens sista lördagsdans i Tegelhögen, Vällingby. Kursledare är Jocke och Josefin.


Lördagsdans

Lördagsdanserna är i full gång och nu är det tre lördagar kvar innan vi tar lite sommarledigt, 30 mars (påskafton), 13 april och 27 april. Välkommen!


Vi behöver dig!

För att lördagsdanserna ska finnas kvar och leva behöver vi din hjälp i höst med att ordna med fika, sätta på musik och välkomna nya dansare. Det är ett roligt sätt att träffa nya medlemmar i klubben och det är alltid minst en ansvarig i motionskommittén på plats tillsammans med dig. Det går bra att även delta kortare period än en hel termin.

Skicka ditt intresse till vår mailadress eller prata med någon i motionskommittén eller styrelsen så hjälper vi dig!


Sommarfest

Lördagen den 8 juni kl 16 blir det sommarfest på Iris koloniförening med mat, dans till liveband och andra roligheter. Festkommittén håller på för fullt med förberedelser och jag kan säga redan nu att det kommer att bli en väldigt trevlig kväll. En separat inbjudan med anmälningslänk kommer att skickas ut till alla medlemmar inom kort. Varmt välkommen!


Extra socialdans

Söndagen den 5 maj kl 18-19.30 kör vi en gratis socialdans/motiondans i Danshuset vid Brommaplan. Vi dansar då med garageprincipen, föraren har sitt garage och följarna flyttar fram efter varje låt (så som man brukar göra på kurs).

18.00-18.40 Danspass 1

18.40-19.00 Gemensam paus med fika

19.00-19.30 Danspass 2

Anmäl dig här eller via hemsidan under Kurser så att vi vet hur många som kommer!


Erbjudande från medlemmar

Två av klubbens medlemmar, Jeanette och Ulrica, vill erbjuda alla klubbens medlemmar rabatt på träning och massage, läs mer nedan!


Glaad livsstil - Hälsocoach & Stresspedagog

Träning: live onlineträning - styrka, kondition & qigong för dig som vill träna hemma, läs om erbjudande för Brommas medlemmar här.

Länk till facebooksida: https://www.facebook.com/profile.php?id=61557540053163


Ulricas Stilla Rum Massage

Taktil- och klassisk svensk massage i Blackeberg. Läs mer om erbjudandet här.


Har du tips på lokal?

Vi i styrelsen vill gärna ha tips på lokaler i eller runt Bromma som skulle kunna passa för vår verksamhet. Har du kanske något bra förslag? Maila då till vår mailadress info@brommasportdansklubb.se.


Dansläger i sommar

I sommar kommer några i BSDK att åka till Smålands dansläger där de håller roliga kurser och danskvällar på Kärrasands camping i Urshult. Du hittar mer information om kurserna och anmälan här.

Maila info@brommasportdansklubb.se om du ska åka så vet vi vilka som hänger på.

Hoppas att vi ses den 27 april på gratis prova-på i Tegelhögen! /Josefin och styrelsen

Hej Medlem! (MEDLEMSBREV 2024-01-19)

Nytt dansår och vi i styrelsen arbetar för fullt med verksamhetsplan och planerar för att ni ska få möjlighet till så mycket rolig dans som möjligt under året. Kylan biter sig kvar, snön ligger vackert på marken och det är innedans för hela slanten. Förhoppningsvis redan imorgon då det blir både kurs, dans och go-fika i Tegelhögen i Vällingby! Läs mer nedan.

Till er nya medlemmar i klubben, varmt välkommen till oss! Josefin Lesley heter jag som brukar författa dessa medlemsbrev. Jag är ordförande i klubben och med mig i styrelsen har jag Jocke, Malin och Gunnar. Vi är också de kursledare som kommer att hålla vårens terminskurser och vi ser verkligen fram emot att få lära känna er alla då!

Kurser
Gratis tur-kurs
Imorgon lördag kör jag och Jocke en gratis tur-kurs kl 12-13 innan lördagsdansen i Tegelhögen, Vällingby. På kursen kommer vi att lära oss två snurr-turer och alla är välkomna. Anmäl dig via hemsidan så att vi vet hur många som kommer. För att kunna gå kursen behöver du ha gått minst en grundkurs i bugg.

En ytterligare gratis tur-kurs planeras till lördagen den 13 april. Mer info och anmälan kommer att läggas ut lite längre fram i vår.  

Grundkurs
Det finns fortfarande platser kvar på vårens grundkurs i bugg för förare och par. Bjud gärna in en vän eller kanske kollega som du tycker ska med och dansa på sommarens danser!

Dubbelbugg
Två helger i februari/mars blir det fortsättningskurs i dubbelbugg. Det blir roliga turer och en och annan styling. Anmälan via hemsidan under Kurser.

Fortsättningskurs, Evighetskurs och Tävlingsförberedande kurs
Det har varit högt tryck på våra tre övriga terminskurser i vår och alla är nu fullbelagda. Jätteroligt att så många vill dansa hos oss!

Årsmöte
Årsmötet 2024 är satt till 16 mars kl 11.30 i Tegelhögen, Vällingby, och en separat kallelse kommer att gå ut till alla medlemmar inom kort. 

Sommarfest
Den 8 juni blir det sommarfest på eftermiddagen/kvällen på koloniföreningen Iris i Bromma med mat och dans till liveband. Glöm inte att spara datumet redan nu! Mer info och anmälan kommer att skickas ut under våren.

Facebook och hemsida
Alla medlemsbrev som skickas ut går även att läsa på vår hemsida www.brommasportdansklubb.se under Om klubben > Medlemsbrev. På hemsidan kan du också se bilder från våra trevliga aktiviteter tillsammans samt på oss i styrelsen och ansvariga i våra kommittéer. Vi har även en facebookgrupp man kan följa som heter Bromma sportdansklubb.

Hjälpa till i motionskommittén?
Skulle du vilja hjälpa till på våra lördagsdanser? Motionskommittén arbetar med att hålla våra socialdanser på lördagarna öppna för våra medlemmar och att allt flyter på med fika, musik och att alla känner sig välkomna. Vi vill gärna bilr fler! Hör av dig till någon i motionsgruppen eller styrelsen om du är intresserad så hjälper vi dig att komma igång. 

Idéer och förslag
Har du idéer eller roliga förslag till klubben? Maila då oss i styrelsen på vår mailadress info@brommasportdansklubb.se.

Varmt välkommen till ett nytt dansår hos oss!

/Josefin och styrelsen i Bromma sportdansklubb

Hej Medlem! (MEDLEMSBREV 2023-11-23) 

Tack till alla som medverkade på Halloweendansen i Danshuset. Det blev en rolig kväll med mycket dans där även Karate-klubben, som huserar i samma lokaler som oss, fick i sig lite gott fika! Nu hoppas vi att även de anmäler sig till vårens kurser som släpps nu på lördag den 25/11 kl 11. Läs mer nedan om vad som är på gång och glöm inte att anmäla dig till helgens kurs och kommande julavslutning.
 

Lördagsdans
Till helgen (25/11) kör vi höstens sista lördagsdans. Vi har bjudit in våra terminskursare och hoppas att många medlemmar kommer förbi och bjuder upp till dans. Detta tillfälle bjuder vi såklart alla på gofika!

Innan socialdansen blir det en gratiskurs kl 12-13 med Jocke och Josefin där vi kommer att gå igenom tre roliga turer från förarens vänstra sida. Anmäl dig via hemsidan så att vi vet hur många som kommer - alla är välkomna och vi hoppas att många vill komma även på denna.

Efter helgen tar lördagsdansen jullov och är planerad att starta igen den 6 januari 2024. 

Julavslutning 
Nu ligger anmälan till julavslutningen 9 december uppe på hemsidan under Kurser. Festkommittén kommer att bjuda på en julig eftermiddag med dans, lotter, fika och annat skoj. Glöm inte julklappen för 50 kr!

Vårens kurser

Anmälan öppnar
Nu på lördag kl 11 öppnar anmälan till vårens grund- och fortsättningskurs i bugg i Danshuset, Brommaplan, 12 tillfällen. Glöm inte att anmäla dig!

Bugg evighetskurs
På efterfrågan och efter lite pusslande har vi även fått till en evighetskurs! Kursen kommer att gå 6 tillfällen med start 28/1 kl 18.20-19.35 i Danshuset, Brommaplan. Ledare är Jocke och Malin och det blir en kurs med mycket dans och turer. Anmälan öppnar även den nu på lördag kl 11. Välkommen!

För att få in evighetskursen har vi behövt tidigarelägga fortsättningskursen med 15 min. Den kommer att starta kl 17 istället för tidigare informerat kl 17.15.

Prova-på för förare
Söndagen den 14 januari kl 17-18 kommer vi att ha en prova-på i bugg för förare i Danshuset, Brommaplan. Till kursen kommer vi att ta in erfarna följare så att vi snabbt kommer igång med dansandet. Vi prövade konceptet i höstas och fick ett bra resultat så vi testar detta även för våren.

Intensivkurser
Intensivkurser och andra medlemsaktiviteter för våren kommer att informeras om löpande i kommande medlemsbrev, på hemsidan och i vår facebookgrupp, så håll utkik!

Tipsa om våra kurser!
Tipsa gärna dina vänner, arbetskamrater, släktingar och grannar om våra kurser och evenemang i klubben. Oftast har vi ett överskott på följare till våra kurser så tipsa gärna lite extra till just förare! Har du facebook går det jättebra att t ex dela våra evenemang som ligger upplagda på vår Facebooksida.

Medlemskap 2024
Mail om förnyande av medlemskap för 2024 kommer att skickas ut till alla medlemmar under december. 

Hjälpa till i föreningen?
Bromma sportdansklubb har två kommittéer, motionskommittén och festkommittén, som anordnar klubbens lördagsdanser och fester.

Kommittéerna är styrelsens förlängda armar för att kunna erbjuda alla medlemmar dansaktiviteter i klubben och vi vill gärna bli fler! Skulle du vilja vara med i en kommitté och hjälpa till att ordna med en lördagsdans eller fest? Eller har du en annan rolig idé du skulle vilja genomföra? Hör av dig till någon i styrelsen eller en representant i de olika kommittéerna. 

Det är vi medlemmar som gör Bromma sportdansklubb!

Vi ses på lördag! /Josefin och styrelsen

Hej Medlem! (MEDLEMSBREV 2023-10-27)

Nu har vi dansat oss halvvägs in i höstterminen och har precis haft sista tillfället på dubbelbuggskursen. Det blev en kurs med mycket skratt, kluriga snurrar och fina stylingar. Dubbelt så roligt helt enkelt!

Än har vi fortfarande mycket roligt kvar innan året är slut och nedan kan du läsa om vad som är på gång. Vi börjar med en skrämmande rolig socialdans nästa söndag i Danshuset!

Halloweendans
Nästa söndag, 5 november, blir det en rysligt trevlig socialdans i Danshuset, Brommaplan mellan kl 18-19.30 för alla medlemmar. Vi dansar enligt garageprincipen och byter partner efter varje låt.

Festkommittén bjuder på fika och det blir pris till bästa utklädnad! Anmälan krävs och du måste anmäla dig senast nu på onsdag 1 november via hemsidan under Kurser.

Lördagsdans
Tre lördagsdanser har vi kvar innan vi tar lite juluppehåll så passa på och kom och dansa redan imorgon! Därefter blir det dans både 11 och 25 november.

25 november bjuder vi in alla våra terminskursare till lördagsdansen. Innan denna lördagsdans kommer också jag och Jocke att hålla en gratis prova-på-kurs mellan kl 12-13 där vi kommer att lära oss tre snurrturer. Alla är välkomna till denna prova-på-kurs men anmäl dig via hemsidan så att vi vet hur många som kommer!

Julavslutning
Glöm inte att boka in lördag eftermiddag den 9 december i Tegelhögen, Vällingby för Brommas julavslutning. Det blir dans, fika och andra roligheter när festkommittén dukar upp till kalas. Mer information och inbjudan kommer!

Hoppas att vi ses på något av tillfällena ovan!

/Josefin och styrelsen

Hej Medlem! (MEDLEMSBREV 2023-09-20)

Eder ordförande vid pennan. Hösten har nu kommit och dansklubbarna i Stockholm är i full gång med kurser, socialdans och andra roligheter. Så också Bromma Sportdansklubb!

Terminskurser
I söndags hade vi andra kurstillfället på våra terminskurser grund- och fortsättningsbugg och vi är i full gång med att lära oss dansanta vänstersnurrar och svängiga in-till-sidan. Jätteroligt att så många har hittat till oss!

Lördagsdans
I helgen hade vi också terminens första lördagsdans i Tegelhögen. Nu är vi igång!

Motionskomittén hälsar alla varmt välkomna till nästa lördagsdans, 30 september, då vi firar att vi nu är över 100 medlemmar i klubben! Vi bjuder på extra gott fika. Välkommen!

Intensivkurs - Dubbelbugg
Kommande helg blir det dubbelbugg med Rikard och partner. Just nu har vi förare på kö så är du följare och vill prova på dubbelbugg - glöm inte att anmäla dig! Det blir roliga turer och förmodligen en och annan styling då jag själv är med som stödledare! Kursen går i Tegelhögen, Vällingby kl 11-13, 30 september samt 7 och 21 oktober.

Vill du engagera dig i klubben?
Är du intresserad av att leda kurser, anordna fester eller andra evenemang för medlemmarna i föreningen? Hör då av dig till någon i styrelsen eller maila oss på vår info-mail. Alla förslag och idéer är välkomna och lyfts på våra styrelsemöten. Det är ni medlemmar som gör klubben!

Hoppas att vi ses den 30e!

/Josefin och styrelsen

Hej Medlem! (MEDLEMSBREV 2023-08-04)

Hoppas att du har haft en fin sommar med mycket dans. Snart drar höstterminen igång igen med kurser och socialdans och vi ser fram emot en rolig danshöst tillsammans! Här kommer lite info om vad som är på gång i klubben.

Kursstart
Nu på söndag 6 augusti kl 12 öppnar anmälan för höstens termins- och intensivkurser. Du hittar kurserna på vår hemsida under rubriken Kurser. De kurser som ligger uppe för anmälan är: 

  • Bugg grundkurs med Gunnar och Malin

  • Bugg fortsättningskurs med Jocke och Josefin

  • Bugg evighetskurs med Malin, Gunnar, Rikard, Jocke och Josefin

  • Intensivkurs i Dubbelbugg med Rikard och Marie

Grund-, fortsättnings- och evighetskurs kommer att gå söndagar i Danshuset, Brommaplan, 12 tillfällen mellan kl 17-20.

Intensivkursen i dubbelbugg kommer att gå tre lördagar i september/oktober i Tegelhögen, Vällingby centrum.

Prova-på för nybörjare
Söndagen den 3 september kl 17-18 blir det prova-på för nybörjare i Bugg i Danshuset, Brommaplan. Bjud gärna in vänner och bekanta som inte har dansat förut till denna prova-på!

Socialdans på lördagarna i Tegelhögen
Det blir en förändring av vilka veckor vi kommer att ha lördagsdans i Tegelhögen i höst och vi kommer att ha socialdansen på OJÄMNA veckor med start lördagen 16 september. Tiden är som vanligt 13-15. Välkommen!

Halloweendans

Söndagen den 5 november blir det Halloweendans i Danshuset, Brommaplan, för alla medlemmar! Pris för bästa utklädnad och läskigt gott fika. Boka in kvällen redan nu!

Profilkläder

Det finns enstaka plagg från vårens provkollektion av profilkläder kvar att köpa. Se vilka plagg och storlekar som finns kvar och hur du beställer dem på denna länk: http://brommasportdansklubb.se/om-klubben/profilkollektion 

Vi ses den 16 september på höstens första socialdans!

/Josefin och styrelsen

Hej Medlem! (MEDLEMSBREV 2023-02-13)

Ordförande vid pennan. I lördags var det närmare 30 personer på lördagsdansen (igen!) och det är fantastiskt roligt att så många kommer förbi och dansar. Även på Dubbelbuggkursen förra söndagen var det fullt hus med flera gamla och nya medlemmar och också lärare. Välkomna (tillbaka) till klubben!

Vi i styrelsen håller just nu på att förbereda kommande årsmöte 25 mars, planera för en till vårkurs och kanske viktigast av allt – vårfesten! Läs mer om allt detta nedan. 

Vårfest
Eftermiddag/kväll lördagen den 10 juni blir det vårfest med mat, liveband och dans på Iris koloniförening för alla medlemmar! Spara datumet så återkommer vi med mer information och anmälan. Välkommen! 

Kurser
Dubbelbuggkursen med Rikard, Maria och Marie är i full gång med ett tillfälle kvar. Det var många glada trios i söndags som efter tre timmars dans nog var lite möra. Roligt att vi är så många som vill dubbelbugga!

På gång
Onsdagen 1 mars blir det stylingkurs för följare och söndagen 19 mars startar Grundkurs steg 2. Anmälan och mer info via hemsidan > Kurser.

Söndagen 19 mars håller Per “Pelle” Aastad med partner en Fox grund- och fortsättningskurs i Danshuset, Brommaplan. Passa på att lära dig grunderna eller fräscha upp dansstegen till sommarens utedanser. Fox är tillsammans med buggen, de dansstilar man dansar till dansbandsmusik.

Ny kurs
En ny kurs är på gång för våren och det blir en 2-timmars ”Utveckla din Bugg” med Hans Ågren och Josefin Lesley den 2 april. Anmälan kommer att läggas upp på hemsidan inom kort. Medlemmar får 50 kr rabatt på denna kurs.

Flyttad kurs
Kursen Ombytta roller i Bugg kommer vi tyvärr att flytta fram till hösten p.g.a. få anmälningar. Kursen ligger dock uppe fram till 5 mars för intresseanmälan så anmäl gärna ditt intresse. 

Årsmöte
Kallelse till årsmöte lördagen den 25 mars kl 11 har gått ut till alla medlemmar via mail. Har du inte fått kallelsen så kika i din skräppost. Ingen anmälan krävs. Välkommen! 

Ny medlem
För dig som är ny medlem i BSDK så hittar du bild på oss i styrelsen och i motionskommittén på vår hemsida www.brommasportdansklubb.se > Om klubben > Styrelsen samt under Socialdans. Vi tar gärna emot frågor och idéer, så prata gärna med någon av oss, det är vi tillsammans som gör klubben! Det går också bra att maila på info@brommasportdansklubb.se eller skriva till oss via vår sida på Facebook. 

Hoppas att vi ses på nästa lördagsdans!
/Josefin Lesley och styrelsen

Hej Medlem! (MEDLEMSBREV 2023-01-12)

Hoppas att du har haft en fin julledighet. Nu drar vi igång dansen igen med flera roliga kurser och årets första lördagsdans nu på lördag. Nästa vecka startar också våra terminskurser i bugg och på söndag har vi prova-på i Danshuset, Brommaplan. Läs mer om detta nedan! 

Prova-på i Danshuset
På söndag 15 januari har vi prova-på bugg i Danshuset, Brommaplan, kl 17.30-19. Till detta event vill vi bli många stöddansare, så kom och prova på bugg med oss! 

17.30-18 Dubbelbugg med Rikard

18.-18.30 Bugg grund med Malin och Gunnar

18.30-19 Fortsättning Bugg med Jocke och Josefin 

Bjud gärna in vänner, bekanta och dela vårt event på facebook! 

Kurser
Alla kurser för våren ligger nu uppe för anmälan på vår hemsida under Kurser. Har du inte anmält dig så gör det nu då vi har följare på kö på våra terminskurser! 

Terminskurser med kursstart 22 januari

Grundkurs Bugg - Malin och Gunnar

Evighetskurs Bugg - Jocke och Josefin 

Intensivkurser

Dubbelbugg - Rikard Gottlieb, Matia och Marie

Följarstyling - Josefin

Ombytta roller - Jocke och Josefin

Modern Fox, grund- och fortsättning - Per ”Pelle” Aastad med partner 

Vill du stöddansa på Grundkurs bugg i vår?
Att vara stöddansare kostar inget och är ett jättebra sätt att öva grundteknik och på så sätt bli en bättre dansare. Just nu har vi flera följare på kö till vårens grundkurs i bugg. Skulle du vilja stöddansa på kursen så att fler följare har möjlighet att börja dansa?

Som stöddansare på en grundkurs krävs att du har gått minst en termin på fortsättningsnivå. Du följer de instruktioner som kursledarna ger och genom dansen och positiv inställning hjälper du deltagarna att snabbt komma in i buggen.

Maila ditt intresse till infomailen eller prata med någon i styrelsen, vi behöver dig! Kursstart söndag 22 januari. 

Lördagsdansen
Nu på lördag 14 januari startar årets första lördagsdans kl 13-15 i Tegelhögen. Dansen kommer fortsatt att vara varannan vecka såsom i höstas, jämna veckor. Välkommen! 

Ny profilkollektion
På socialdansen nu på lördag 14 januari kommer vår nya profilkollektion att finnas till försäljning (beställning). Det kommer bl.a. att finnas jacka, t-shirt, ryggsäck och skopåse. Provkollektionen, som vi visar på lördag, har du som är “först till kvarn” möjlighet att köpa (och ta hem efter socialdansen). 

Årsmöte
Datum för årsmöte 2023 blir lördagen 25 mars kl 11-13 i Tegelhögen. Separat kallelse kommer att skickas ut till alla medlemmar. 

Hoppas att vi ses på danserna helgen!

/Josefin Lesley och styrelsen

Hej Medlem! (MEDLEMSBREV 2022-12-21)

Här kommer årets sista medlemsbrev från Bromma sportdansklubb.

Kurser
Terminskurserna grund- och evighetsbugg ligger nu uppe för anmälan på vår hemsida. Några anmälningar har redan kommit in men än finns platser kvar och speciellt för förare. Glöm inte att anmäla dig.

Övriga kurser som är på gång är dubbelbugg med Rikard Gottlieb, ombytta-roller-kurs med Joakim och Josefin och förhoppningsvis en foxkurs med Pelle från Brunna danssportklubb. Kurserna kommer att läggas upp löpande och informeras om i våra olika kanaler. Kika gärna på hemsidan om du inte har tillgång till facebook.

Vi hoppas även att vi kommer att kunna erbjuda några prova-på-kurser liknande foxkursen vi hade med Ove och Margaretha i december. Återkommer om det i kommande medlemsbrev. 

Tegelhögen och lördagsdansen
Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning som vi lånar Tegelhögen av håller just nu på att omarbeta avtalen för lokaler för 2023, däribland Tegelhögen. Vi kommer att fortsätta med befintligt avtal så som vi har gjort under hösten med lördagsdans jämna veckor tills vi vet mer. Första tillfället 2023 blir 14 januari.

Fr.o.m. 2023 har styrelsen beslutat att fikat på lördagsdansen att bli till självkostnadspris. 

Profilkläder
En ny kollektion profilkläder är färdig och kommer att visas upp för beställningar på lördagsdansen den 14 januari. Roligt! 

Vi behöver hjälp att bli fler förare!
Klubben behöver få in fler förare till vår kursverksamhet och vi behöver din hjälp att hitta dem! Berätta i din bekantskapskrets om dans, våra kurser, vår klubb och hur roligt det är att dansa bugg! Berätta om fördelen med att få motion och glädje samtidigt som man träffar nya människor. Berätta om BSDK som förening och våra andra aktiviteter som socialdans, dansfester, terminsavslutningar och specialevents som halloweendansen, ja, allt du kan komma på för att få fler att dansa bugg!

Tack alla som har varit med under året, kommit på kurser och lördagsdanser, bakat, fixat, bidragit med skratt och dansglädje och sett till att klubben lever och också växer. Det är roligt att se allt engagemang och att vi har lyckats komma igång igen efter pandemin. Jag ser fram emot ett nytt dansår med er!

Jag, Gunnar, Malin och Joakim i styrelsen önskar er alla en God jul och ett Gott nytt år!  

Juliga hälsningar, 
Josefin Lesley

Hej Medlem! (Medlemsbrev 2022-11-22)

Från ett vitt Stockholm kommer nu här årets näst sista medlemsbrev från Bromma Sportdansklubb. 

Medlemsmöte 19 november
Stort tack till alla medlemmar som deltog på helgens medlemsmöte. Vi i styrelsen tycker att det blev ett bra möte med bra input till vår fortsatta verksamhet. Några punkter som togs upp på mötet var: 

  • Medlemsantalet fortsätter att öka, från 34 medlemmar i början av året till 72 nu.

  • Planerade kurser i vår är terminskurserna grund- och evighetsbugg i Danshuset Brommaplan på söndagskvällarna, dubbelbuggskurs samt foxkurs. Därutöver önskades en ombytta-roller-kurs. Styrelsen arbetar vidare med förslagen.

  • Ökad marknadsföring av klubben önskas, förslag som t.ex. marknadsföringsgrupp togs upp samt om vi kan göra en artikel i tidningen Mitt i.

  • Angående lokaler så var den generella uppfattningen från medlemmar att Danshuset i Brommaplan fungerar bra, både själva lokalen med bra golv, speglar och flera salar på samma ställe samt även geografiskt. För Tegelhögen informerade styrelsen om att stadsdelen just nu utreder hur avtalen för uthyrning ska se ut för 2023 och att BSDK därför inte vet hur verksamheten i lokalen kommer att se ut. Tills dess att utredningen är kvar löper befintligt avtal på.

Julavslutning 

Varmt välkommen till julavslutning i Tegelhögen lördagen 3 december kl 13-16. Vi börjar med glöggmingel och fortsätter sedan med sedvanlig dans till julig musik, lotteri, fika och andra roligheter. Köp med dig en julklapp för 25 kr till julklappsutdelningen och glöm inte att anmäla dig på hemsidan så att vi vet hur många som kommer. 

Prova-på Fox
3 december kl 11-13, innan julavslutningen, håller Ove och Margaretha en gratis prova-på Fox i Tegelhögen. Anmälan via hemsidan > Kurser. Välkommen! 

Inställd kurs lördag 26 november - Ersatt med socialdans!
På grund av för få anmälda till kursen Utveckla din personliga dansstil i Bugg nu på lördag kommer vi att flytta den till våren 2023. Då lokalen för kursen, Medborgarhuset i Alvik, inte går att avboka ersätter vi kursen men ett socialdanstillfälle och inledande stylingkurs med Joakim och Josefin. 

Kl 10-11 Stylingkurs i Bugg med Joakim och Josefin
Kl 11-13 Socialdans till Spotify

Plats: Alviks medborgarhus
Gratis för medlemmar samt grundkursare och 50 kr för icke medlemmar. Passa på att komma och dansa med oss och också bjuda in en icke medlem till vår klubb! 

För stylingkursen behöver du ha gått en fortsättningskurs i Bugg steg 1 eller ha motsvarande kunskaper. Vill man hoppa kursen och komma direkt till socialdansen så går det bra. Anmäl dig gärna på hemsidan > Kurser. Fika kommer att finnas. Varmt välkommen! 

Medlemskap 2023

Fr.o.m denna vecka kostar medlemskapet 300 kr och gäller fr.o.m. nu och hela 2023. Alla befintliga medlemmar kommer att få ett mail om förnyat medlemskap i början av december så håll utkik i din mailinbox. 

Lördagsdansen
Lördagen den 17 december blir sista lördagsdanstillfället för 2022. 

Kurssläpp terminskurser våren 2023
Söndagen 18 december kl 12 kommer vi att öppna anmälan för terminskurserna i Bugg på hemsidan, grundkurs samt evighetsbugg. Kurserna kommer att gå söndagar i Danshuset Brommaplan med start kl 17.30. Välkommen med anmälan!

 Hoppas att vi ses på lördag!
/Josefin Lesley genom styrelsen

Hej Medlem! (MEDLEMSBREV 2022-10-09)

Här kommer ett höstigt medlemsbrev från Bromma sportdansklubbs styrelse med ordförande Josefin vid tangenterna. Nedan kan du läsa om vad som är på gång i klubben. Vi vill dock börja med att skicka ett stort tack till alla medlemmar som var med på höstfesten den 17 september. Det blev en jättetrevlig kväll med god mat, bra musik och mycket dans!
Kurser

Ikväll är det sista tillfället på våra grund- och fortsättningskurser i Bugg steg 1 och nästa vecka startar steg 2. Det finns platser kvar för framför allt förare och par så om du har tänkt att anmäla dig eller vet någon som borde anmäla sig - gör det så snart som möjligt då vi har följare på kö! Kurserna går söndagar kl 17.30-19 i Danshuset Brommaplan.

Igår hade vi en intensivkurs i slowbugg med Ann-Charlotte Vacker och Torgny Lindbäck i Alvik och det blev en inspirerande dag med mycket dans, skratt och bra musik. Roligt att så många medlemmar deltog!

Nästa intensivkurs blir en stylingkurs med Hasse och Josefin den 26 november i Alvik (tidigare datumet 12 november har blivit framflyttat). Kursen är 3 timmar mellan kl 10-13 inkl paus och vi kommer att jobba med hur man kan smycka olika turer, sin egen dans och arbeta med samdansheten i paret. Kursen kostar 200 kr för medlemmar och går att anmäla sig till via vår hemsida under Kurser.

Lördagsdans 22 oktober
Denna lördag kommer alla deltagare på grund- och fortsättningskursen att bjudas in till lördagsdansen och vi kommer att anpassa tempot den första timmen så att alla hänger med. Till denna lördagsdans önskar vi att så många erfarna dansare och medlemmar som möjligt är på plats och hjälper till. Bjud upp kursdeltagarna, öva på grunderna, testa kanske någon ny tur och bidra till deras dansglädje!

Halloweendans 6 november
Söndagen den 6 november bjuds alla deltagare från grund- och fortsättningskurserna samt medlemmar i BSDK in till en danskväll i Danshuset, Brommaplan. Vi dansar till Spotify och vid detta tillfälle kommer dansen att organiseras som på en kurs, dvs med förare som står i en ring i ett "garage" och att följarna hoppar ett steg framåt efter varje låt. Det bjuds på kaffe och fika i pausen.

Medlemsmöte 19 november
Det tidigare nämnda medlemsmötet är nu satt till innan lördagsdansen lördagen 19 november kl 11.30-13 i Tegelhögen. Ingen anmälan krävs. På mötet kommer förutom styrelsen även musikgruppen att finnas på plats för att informera om deras arbete samt att besvara frågor. Skicka gärna in förslag på punkter ni vill att vi diskuterar vid mötet (via vår infomail). Välkommen!

Musik vid lördagsdanser
Musikgruppen har arbetat fram en instruktion för hur du som medlem har möjlighet att välja musik till lördagsdanserna. Det kommer att gå att både önska enstaka låtar eller en hel spellista till en specifik lördag. Inom kort kommer instruktionen att läggas upp på hemsidan - håll utkik!

Föreningsrabatter

Föreningen har förhandlat fram nya rabatter till sina medlemmar! Alla medlemmar i BSDK får 10% rabatt på produkter beställda via dansskor.se och Dansbutiken. Ett separat mail skickas ut med rabattkoderna. 

Till sist vill jag informera om att vi såklart inte har glömt den årliga julavslutningen. Datum för denna är på gång och vi skickar ut information så fort vi vet mer!

Vi ses väl på lördagsdansen den 22a? :) /Josefin genom styrelsen 

Hej Medlem! (MEDLEMSBREV 2022-08-19)

Hoppas att du har haft en fin sommar! Här kommer lite information om vad som är på gång i Bromma.
Prova-på-dag 27 augusti i Danshuset Brommaplan

Inför kursstart den 28 augusti kommer Bromma att ha en gratis prova-på-dag i Danshuset Brommaplan lördagen 27 augusti kl 13.30-15.00. Det blir en grundkurs bugg med Eric 13.30-14.00 och en fortsättning bugg med Jocke och Josefin 14.00-14.30.

I samband med prova-på-dagen kommer vi även att ha en socialdans (lördagsdans) kl 13-15 och vi hoppas att så många av er medlemmar har möjlighet att komma för att visa upp klubben. Ni får samtidigt chans att spana in våra nya kurslokaler! Kaffe och fika bjuds på som vanligt. Välkomna!

För er som vill sprida information om prova-på-dagen finns ett event upplagt på facebook som ni gärna får dela till vänner och bekanta. Klicka här för att komma till evenemanget.

 Lördagsdansen
Efter samtal med motionsgruppen och utifrån de förslag som stadsdelsförvaltningen har lämnat oss om tider i Tegelhögen så vet vi nu hur lördagsdansen kommer att se ut i höst. Tiden blir densamma som tidigare, kl 13-15, men dansen kommer att vara varannan vecka, jämna veckor, med start den 10 september. Ojämna veckor kommer det att vara ungdomsverksamhet på en del av vår danstid och därför kan vi inte vara där varje vecka tyvärr. Styrelsen kommer att fortsatt föra diskussion med stadsdelen om tillgång till lokalen.  

Höstfest
Några anmälningar har redan kommit in till höstfesten den 17 september men vi hoppas såklart att vi blir många fler! Det blir mat från Bromma Deli och dans till Rogge Roll Duo på utedansbanan i koloniområdet Iris. Anmäl dig via hemsidan. Välkommen till en rolig kväll!

Terminskurser
Anmälningar till höstens kurser har börjat komma in men det finns gott om platser kvar och framför allt för förare. Glöm inte att anmäla dig samt tipsa vänner och bekanta om våra kurser!

Intresseanmälan Socialbuggskurs & Foxen utanför boxen
Två kurser ligger uppe för intresseanmälan på hemsidan, Socialbuggskurs samt Foxen utanför boxen, med Ove och Kristina. Glöm inte att anmäla intresse för dessa senast nu på söndag 21 augusti för att kurserna ska kunna bli av! 

Är du en blivande kursledare i BSDK?
Skulle du vilja ta steget och börja leda kurser i BSDK? Hör då av dig till styrelsen så kan vi titta på vilka möjligheter som finns! 

Har du frågor eller andra funderingar så går det alltid bra att maila styrelsen via vår infomail så svarar vi så fort vi kan. Vi kommer även att vara på plats på Prova-på-dagen 27 augusti och hoppas att vi ses då!

 Trevlig helg! /Josefin och styrelsen

Hej Medlem! ( MEDLEMSBREV 2022-07-02)

Sommaren har kommit till Stockholm med besked och utedanserna är i full gång. Planeringen för höstterminen börjar ta form och nu ligger terminskurserna upplagda på hemsidan för anmälan. Sprid gärna till vänner och bekanta!

Det allra viktigaste just nu dock är att du bokar in eftermiddag/kväll lördagen den 17e september för Brommas Höstfest.

Höstfest 17e september
Vad händer då? Jo, en försenad vårfest med mat, liveband och dans på utedansbanan i koloniområdet Iris vid Brommaplan för alla medlemmar. Mer information och anmälan kommer i början på augusti men se till att boka in datumet redan nu!

Terminskurser i Bugg
Det kommer att bli två terminskurser i bugg, en grundkurs med Eric och en fortsättningskurs med Josefin och Joakim. Dessa kurser kommer som tidigare att gå söndagskvällar men nytt för i höst är att vi kommer att hålla terminskurserna i Danshuset vid Brommaplan.

Danshuset i Brommaplan har fina danslokaler med trägolv och speglar och ligger i samma hus som SATS. Ingången är på baksidan vid parkeringshuset. I Danshuset kommer vi att kunna hålla kurser samtidigt då det finns flera danssalar att hyra.

Egenträning Bugg
I Danshuset kommer vi även att erbjuda en egenträning i bugg för medlemmar direkt efter terminskurserna på söndagarna. Egenträningen kommer inte att vara lärarledd och är till för de par som önskar träna bugg på egen hand. Tempot kommer att vara blandat men åt det snabbare hållet.

Utöver terminskurserna planerar vi även att ha en eller flera helgkurser - vi återkommer om dessa när vi vet mer!

Slutligen vill vi tacka alla som var med och fikade och dansade till Shine på Gröna Lund den 15 juni. Vädret började bra och kaffet fick vi i oss till slut. En härlig danskväll blev det, det gör vi om snart igen!

Vi önskar dig en fin danssommar! /Styrelsen

Hej Medlem! ( Medlemsbrev 22-05-12)

Snart nalkas äntligen sommaren och här kommer lite uppdateringar från Bromma SDK!

Sista lördagsdansen för våren 14 maj 
Nu på lördag den 14 maj blir sista lördagsdansen på Tegelhögen inför sommaren. Detta datum har vi bjudit in deltagarna från grundkursen och första timmen kommer musikstil och tempo att anpassas för att de ska ha möjlighet att dansa socialt med oss. Vi hoppas att så många medlemmar som möjligt tar chansen att komma och dansa med deltagarna, skapa dansglädje samt ge en positiv bild av föreningen och hur det är att vara ute och dansa i ett socialt sammanhang. Vi bjuder på extra gott fika! 

Danskväll på Gröna Lund 15 juni
Onsdagen den 15 juni kl 18 spelar Shine på Gröna Lund och för de som är intresserade av att gå och dansa tillsammans med andra klubbmedlemmar är detta ett sånt tillfälle. Vi samlas vid Galärparken i närheten av Gröna Lund och Liljevalchs kl 17.30 där det bjuds på ”fika i det gröna”. Det går såklart att ansluta senare under kvällen direkt till dansen. För intresseanmälan, frågor eller mer information så hör av er till info-mailen, Eric Lind eller Ulrica Nilsson som kommer vara på plats och ta emot under kvällen.

Ett inträdeskort på Gröna Lund kostar 395 kronor och då ingår dans hela sommaren (ca 20-30 tillfällen) samt samtliga konserter som Gröna Lund arrangerar under sommaren (ca 50 stycken), kortet behöver köpas online se länk: https://www.gronalund.com/gronan-live-kortet-digital

Varmt välkomna!

Hälsningar Styrelsen

Hej Medlem! (MEDLEMSBREV 22-04-08)

Snart närmar sig påsken och här kommer lite information vad som händer i klubben.

Nu på lördag (9/4) är det en liten speciell lördagsdans då kursdeltagarna från grundkursen i bugg är inbjudna. Detta gör att första delen av dansen kommer det att vara lite lungnare musik så att alla har chansen att dansa. Det vore roligt att så många som möjligt kunde komma och få våra grundkursare att känna sig välkomna!

Lördagen den 16 april är det ingen lördagsdans pga av påsken men vi kör igen den 23:e igen! Nu på söndag den 10/4 är det ingen prova på kurs för medlemmar i Trappan då den tyävrr är inställd.

Snart är det dags för en ny kursomgång och den 24 april startar Grundkurs i bugg del 2. För den kursen behöver man lite förkunskaper för att kunna anmäla sig, bla måste man kunna tryck och drag, högersnurr och vänstersnurr. Berätta gärna för era bekanta som kan vara intresserade av att lära sig bugga eller vill uppdatera sina tidigare kunskaper.

Samma datum (24/4) startar också vår Socialkurs i bugg. Det är en kurs för mer vana dansare med fokus på improvisation och mycket dans och kursen är öppen för anmälan!

Vi önskar alla en glad påsk och hoppas att ni får en trevlig helg!

Med vänliga hälsningar

Styrelsen Bromma sportdansklubb

Hej alla brommadansare! (MEDLEMSBREV 21-11-17)

Jag heter Josefin och är ny ordförande i BSDK sedan det extra årsmötet i oktober. Med mig i styrelsen har jag Gunnar, kassör, Malin, sekreterare, Ulrica, kontaktperson för motionsgruppen och Joakim, kursansvarig. Vi tackar för förtroendet och ser fram emot uppgiften!
Styrelsen har hunnit hålla vårt första styrelsemöte där vi bl.a har börjat planera för verksamheten 2022, läst igenom stadgar, bestämt ansvarsområden, druckit kaffe, skrattat, tagit beslut och planerat en julavslutning. Slutsats - Det finns mycket att prata om och vi har bokat in ett nytt möte inom kort för att hinna med alla frågor.
Julavslutning

Julavslutning är satt till 18e december kl 13-16 i Tegelhögen. Det kommer att bjudas på glögg, fika, danstävling, lotteri och mycket dans. Ta med en julklapp för 50 kr per person så blir det julklappsutdelning i paus. Alla medlemmar är välkomna!

För er som ännu inte är medlemmar i år men vill vara med på julfesten har ni möjlighet att lösa medlemskap redan nu som också sträcker sig för hela 2022. Ansök om medlemskap via hemsidan.

Lördagsdansen
Lördagsdansen fortsätter som vanligt t.o.m 11 december och har sedan uppehåll för julavslutning och julledighet. Motionsgruppen återkommer via facebook och hemsidan med startdatumet för 2022. Håll utkik!

Verksamhet 2022
Vi planerar att få igång kursverksamheten i början av nästa år med en nybörjarkurs samt en socialdanskurs som ska gå veckovis. Utöver det tittar vi på möjligheterna att ha en eller flera helgkurser utifrån det medlemmarna har önskat via arbetsgruppens arbete inför det extra årsmötet. Vi planerar även för en sommarfest. Lördagsdanserna kommer att fortsätta som vanligt.

Har ni frågor eller funderingar till styrelsen eller motionsgruppen så kan ni maila till klubbens mailadress info@brommasportdansklubb.se eller prata med oss när vi ses på en lördagsdans.

Avslutningsvis vill jag önska er en alla en fin november och hoppas att vi ses snart på en lördagsdans eller på julavslutningen!

Varma hälsningar/

Josefin och styrelsen