Socialdans

På lördagseftermiddagarna (ojämna veckor) mellan klockan 13-15 dansar vi för motion eller träning i TegelhögenPå lördagsdansen dansar vi till buggmusik i varierande tempo. Önskar man endast dansa med sin partner så är det okej och vill man dansa med andra så gör man det. Passa på att träna på det du har lärt dig på kurserna, titta och lär ifrån andra eller bara kom och ta en fika med oss. För att få tillgång till lördagsdansen är det önskvärt att du är medlem, men vill du prova på först går det bra.  

Vill du hjälpa till vid socialdansen? Prata med någon av oss nedan, eller skicka ett mail till  info@brommasportdansklubb.se.

Varmt välkomna önskar motionskommittén!

Kommittéansvarig 
Ulrica

Kommittémedlem
Sam

Kommittémedlem
Gun

Kommittémedlem
Björn

Bidra med musik till socialdansen!

När vi dansar har musiken en stor betydelse för dansglädjen. Nu kan du bidra till att just dina favoritlåtar spelas på socialdansen! Du kan bidra med en hel spellista eller med enskilda önskelåtar.

Visa gärna uppskattning för listtillverkarna i efterhand och ha ett öppet sinne för var och ens favoritlåtar och genrer.

Spellista
  1. Skapa en offentlig spellista med ditt eget Spotify-konto, utifrån riktlinjerna nedan som musikgruppen tagit fram.
  2. Kopiera spellistelänken i Spotify (via funktionen Dela).
  3. Klistra in den kopierade länken i ett mail och skicka till info@brommasportdansklubb.se.
  4. Gemensamt kommer vi sedan överens om ett datum då listan ska spelas upp. Din lista läggs till i föreningens bibliotek med datumet som spellistenamn.
Önskelåt
  1. Skicka låtnamn och artist (inklusive ev. annan nödvändig information så som t.ex. version) till info@brommasportdansklubb.se.
  2. Man kan även skriva upp låtnamn och artist (etc.) hos motionskommittén under en socialdans på en lördag.
  3. Låten(arna) kommer sedan att sparas i föreningens bibliotek under en specifik blandad önskelåtslista.

Föreningens riktlinjer
1) Variation
Utgå gärna från din egen favoritgenre inom musiken MEN skapa en variation i din lista, gärna så att det i alla fall finns tre olika genrer representerade på listan (t.ex. rock, country, schlager, latino, rockabilly, blues och disco).
2) Ordning
Listan ska bestå av block med 3 snabbare låtar och 1 långsammare (3+1).
3) Tempo
De snabbare låtarna bör ligga på mellan 115-160 BPM. De långsamma låtarna har egentligen ingen undre gräns men rimligt är ungefär 80-115 BPM.
4) Listlängd
Listans längd ska vara två timmar (ca 45-50 låtar).