Tävling

All danssport i Sverige administreras av Svenska Danssportförbundet, DSF, och på deras hemsida kan du läsa mer om danssporten i Sverige samt reglementen och hur licenser för tävling fungerar. Svenska Danssportförbundet omfattar idag ca 38 500 medlemmar, tillhörande 156 dansföreningar (IF) från Kiruna i norr till Malmö i söder. Dansföreningarna arrangerar varje år 75 - 100 tävlingsdagar runt om i Sverige.

Bugg tillhör tävlingsgrenen BRR (Bugg- och Rock'n'Roll) tillsammans med Boogie Woogie, Dubbelbugg, Lindy hop, Rock´n Roll och West Coast Swing och man kan tävla antingen på R-nivå eller på N-nivå:

  • R-tävlingar - är inkörsporten till tävlingsdansandet och har dansglädje och samvaro i fokus. R-tävlingar är till för de par som aldrig har tävlat tidigare eller precis har börjat. Det finns endast en klass per gren och åldersgrupp. R-tävlingarna ligger ofta i närområdet och är korta, effektiva och lättsamma.
  • Nationella tävlingar (N-tävlingar) - finns över hela landet och är till för de tävlingspar som är mer erfarna. Det finns fyra klasser C, B, A och S (Super) för alla grenar och åldersgrupper. 
Tävlingsparen/triosarna i bugg är indelas i åldergrupper enligt tabellen nedan:

BSDKs tävlingspar 2022

  • Hans Ågren med partner, klass +35 C

Vill du börja tävla för BSDK? Hör av dig till någon i styrelsen så hjälper vi dig!