Tävling

Tävlingsgrenen Bugg tillhör dansdisciplinen BRR (Bugg, Boogie Woogie, Lindy Hop, Rock´n´Roll och Dubbelbugg ) och varje år anordnas det en mängd tävlingar runt om i landet. All danssport administreras av Svenska Danssportförbundet. 

Tävlandet inom BRR är uppdelat i två tävlingsinriktningar:

  • Framtidens stjärnor, Ungdomskampen och Introduktion till tävling
    I inriktningen Framtidens stjärnor tävlar de allra yngsta, och när de sedan kommit lite längre i sina färdigheter går de över till Ungdomskampen. För juniorer och vuxna är Introduktion till tävling (ITT) starten på tävlingskarriären. Här är det tänkt att deltagare lugnt ska få prova på och lära känna tävlingskonceptet. ITT är sedan ett inslussningssystem till nationella tävlingar. Efter tio tävlingar i ITT måste de tävlande flytta upp till Nationell tävling.
  • Nationella tävlingar, GP-tävlingar och Mästerskap
    Vid tävlingar på den högre inriktningen tillämpas s.k. kvalificeringsomgångar. Då dansar alla paren samtidigt, och det avgörs på vilken nivå som deltagarna ska tävla på vid just det tävlingstillfället. Paret får alltså tävla sig till sin nivå vid varje tävling.
Alla tävlingar är uppdelade i åldersgrupper (för mer exakta regler om åldersgrupper se tävlingsreglemente):
Barn (upp tom 12 år)
Ungdom (från 13 år)
Junior (från 16 år)
Vuxen (från 21 år)
Senior (från 35 år)
Grand senior (från 50 år)

Tävlingsverksamheten vid BSDK har varit vilande i några år, men nu försöker vi starta igång den igen! Under våren 2024 har vi kört en första tävlingsförberedande kurs, och vi hoppas kunna vidareutveckla den till kommande terminer. Ansvariga för tävlingsverksamheten är Josefin och Joakim.